Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Reuters: "Παρά την κρίση οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα"

Την εκτίμηση ότι παρά την σφοδρή κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία, ο τουρισμός θα κατορθώσει, για μία ακόμη χρονιά, να αποδειχθεί το βασικό στήριγμά της, εκφράζει σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters.
Αρκετοί τουρίστες που επισκέπτονται είτε την Αθήνα είτε τα ελληνικά νησιά, υποστηρίζουν στο Reuters ότι για τους ίδιους δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Παράλληλα το πρακτορείο υποστηρίζει ότι αν και είναι δύσκολο να υπολογίσει κάποιος τον ακριβή αριθμό των τουριστών που έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής την Ελλάδα – με δεδομένο ότι βρισκόμαστε και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου – εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 25 εκατ., δηλαδή αρκετά παραπάνω από τα 21 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μας.
Την ίδια ώρα, βέβαια, οι διακοπές έχουν καταστεί δύσκολες για τους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση και προτιμούν να... μείνουν στα σπίτια τους.
Οι ξένοι, όμως, δεν έχουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα και ως εκ τούτου συρρέουν στην Ελλάδα, με κάποιους εξ αυτών να δηλώνουν ευτυχής που μπορούν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό...