Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Το Σοκ της Ιστορίας» του Dominique Venner


The Iron Legion / ΚΟ

Ο εκδοτικός οίκος Arktos δημοσίευσε πρόσφατα την αγγλική έκδοση του βιβλίου του Γάλλου εθνικιστή συγγραφέα Dominique Venner «Το Σοκ της Ιστορίας» (The Shock of History). Ο Dominique Venner (16 Απριλίου 1935 – 21 Μαΐου 2013) ήταν ένας παραγωγικός συγγραφέας και ιστορικός, αλλά μέχρι τώρα ένα μικρό μέρος από το έργο του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, εκτός από μερικά αποσπάσματα (στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει το «Ο Λευκός Ήλιος των Ηττημένων»).
Πριν γίνει συγγραφέας ο Venner ήταν στρατιώτης και πολιτικός ακτιβιστής. Υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής, πολεμώντας με την πλευρά των Γάλλων νομιμοφρόνων στον φαύλο πόλεμο της Αλγερίας. Στη συνέχεια διετέλεσε μέλος της παραστρατιωτικής Οργάνωσης του Μυστικού Στρατού (Organisation de l'armée secrète - OAS) που την αποτελούσαν αντιφρονούντες ακροδεξιοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση ντε Γκωλ.
Έζησε ως παράνομος, και πέρασε ταλαιπωρίες για την ενασχόλησή του με την OAS. Ο Venner δεν ήταν ένας τυπικός σχολαστικός ιστορικός. Μετά την απελευθέρωσή του, συνέχισε τον επιθετικό ακτιβισμό του και έγινε μέρος της Nouvelle Droite της σχολής πολιτικής σκέψης του Alain de Benoist.
Ο Venner βλέπει την ευρωπαϊκή ταυτότητα ως εκείνη της...

Η συνέχεια  εδώ