Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ζαχαριάδης και Τσίπρας, βίοι παράλληλοι

«Κλικ» εδώ κι εδώ

Οι λεονταρισμοί και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα (που στο τέλος καταλήγουν σε πλήρη υποταγή και απόλυτη ικανοποίηση των επιταγών των ξένων), το τυφλό πάθος για την εξουσία (που τον καθιστούν τυφλό μπροστά στις πραγματικότητες και τους διεθνείς συσχετισμούς), ο ψευδεπίγραφος «πατριωτισμός» του, ο άκαπνος πολεμικός του οίστρος και η υποτίμηση του αντιπάλου (που οδηγούν σε απανωτές εθνικές ήττες), η μονολιθικότητα και η βεβαιότητα ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια (που οδηγούν σε αυταρχικές συμπεριφορές και εθνικό διχασμό), η μανία με την οποία εννοεί συνεχώς να διχάζει τον λαό με εμφυλιοπολεμικές κραυγές, έχουν δυστυχώς τις ρίζες τους στην Ιστορία.
Μικρή γνώση της εμφυλιοπολεμικής περιόδου της χώρας, δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα είναι ο πραγματικός κληρονόμος του ΚΚΕ του Ζαχαριάδη.
Όσο κι’ αν ξαφνιάζει, ο κ. Τσίπρας έχει επαναλάβει (και συνεχίζει να επαναλαμβάνει) όλα τα ολέθρια λάθη εκείνης της περιόδου, που οδήγησαν σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο, που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια και οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.
Όλες οι εκτιμήσεις του Ζαχαριάδη ήταν λανθασμένες και αυτοκαταστροφικές.
Όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις των Μεγάλων, όχι μόνο δεν έβλεπε τα σημάδια στην εξόφθαλμη άρνηση της Μόσχας να υποστηρίξει την...

Η συνέχεια εδώ