Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η αλήθεια για τις ροές των εισβολέων - εποίκων

Δεν πρέπει να υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό εξελίσσεται και πάλι σε μια βόμβα – τόσο πληθυσμιακή, όσο και υγειονομική.
Η Τουρκία, βγαίνοντας από μια τραυματική εμπειρία λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος και των όσων επακολούθησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, ενώ παράλληλα δέχεται και αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα, συνεχίζει να πιέζει τους - απρόθυμους πλέον – Ευρωπαίους για άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή διαδικασία και απελευθέρωση της βίζας.
Η απειλή είναι σαφής: Αν οι Ευρωπαίοι δεν τηρήσουν τη συμφωνία – ένα γονατογράφημα της ανάγκης για την ακρίβεια – τότε αυτή δεν θα τηρηθεί και από την πλευρά της Τουρκίας.
Η αλήθεια είναι πως η συμφωνία δεν τηρείται εδώ και καιρό. Και στην κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία – πέρα από τις απειλές – δεν γνωρίζουμε αν είναι καν σε θέση να την τηρήσει.
Την ίδια ώρα, για την Ελλάδα η συμφωνία εξακολουθεί να τηρείται: Τα σύνορα παραμένουν κλειστά (για να μην ξεχνιόμαστε) και, ως βασική συνέπειά της, στα νησιά οι εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες ξεπερνούν κατά πολύ την χωρητικότητά τους (όπως προκύπτει και από τις επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου).
Παράλληλα, έχει αυξηθεί (πολύ πάνω από τα συμφωνηθέντα των 50.000 ατόμων) και ο συνολικός πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα.
Άρα, για την Ελλάδα, η συμφωνία τηρείται μόνο ως προς τα...

H συνέχεια εδώ
=================

Διαβάστε κι εδώ.