Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ανεμπόδιστα εκτυλισσόμενος ολοκληρωτισμός


Σχετικά με τον αναγγελθέντα εντός ολίγων ημερών διαγωνισμό για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, το Antinews έθεσε το εύλογο ερώτημα «Δηλαδή... ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης ή ο Καλογρίτσας θα είναι αντικειμενικοί;». Η απάντηση, αυτονόητη.

Ενώ όμως οι εξελίξεις τρέχουν, τον κατ εξοχήν τοποτηρητή της τηρήσεως των σταθερών του αστικού καθεστώτος, την εγχώρια, αστική πολιτική τάξη δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το νέο, δραματικά δυσμενέστερο τοπίο στον χώρο της ενημερώσεως των πολιτών που αναμένεται να προκύψει πάραυτα. Και όχι αποκλειστικά στον τηλεοπτικό χώρο.

Γιατί, ο διαγωνισμός φυσικά δεν σχεδιάστηκε με ενυπάρχουσα την πιθανότητα να παρέμεναν τελικά, ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο κανάλια όπως το MEGA, το οποίο ήδη αποκλείστηκε, ή ο ΣΚΑΙ, οι καταθέσεις του Αλαφούζου δεσμεύτηκαν.

Η όλη διαδικασία, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση είχε έναν ρητό και ξεκάθαρο στόχο. Την απαλοιφή από τον χώρο της δημοσίας ενημερώσεως κάθε μέσου το οποίο αντιπολιτεύτηκε, αντιπολιτεύεται ή ως μη ελεγχόμενο ενδέχεται στο μέλλον να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό και ο σχεδιασμός, ο οποίος υπήρχε πολύ πριν την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία, ανετέθη από την πρώτη στιγμή στον εξ απορρήτων του, τον «άνθρωπο για όλες τις εποχές» για να θυμηθούμε τον τίτλο μιας παλιάς, ιστορικής ταινίας - μόνο που εκεί ο ήρωας είχε θετική ιστορική επιρροή.

Παρεμπιπτόντως...

Η συνέχεια εδώ