Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ο ΑΓΩΓΟΣ "EAST MED" ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΗ ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΑΤΑΡ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Greek Spirit
5-8-2016
Τον Νοέμβριο του 2014 είχα γράψει σχετικά με τον αγωγό EAST MED , ένα υποθαλάσσιο αγωγό 1900 χιλιομέτρωνπου σχεδιάζονταν από Ισραήλ και Ελλάδα για να εξαχθεί το αέριο του πρώτου παρακάπτοντας την δύστροπη Τουρκία. Το σχέδιο είνα δαπανηρό και πολύπλοκο και οι διεργασίες για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού παίρνουν πολύ χρόνο, πληn όμως δεν έχουν εγκαταλειφθεί και αυτό οφείλεται στο Ισραήλ το οποίο παρόλο που θέλει να πιστεύει ότι έχει συμφιλιωθεί με την Τουρκία προτιμά να έχει και μια εναλλακτική έτοιμη για την εξαγωγή του αερίου του εκτός της όδου που θα περνάει από την τελευταία.Ο αγωγός αυτός θα πρέπει να γίνει,ωστόσο θα αποτελέσει ''αγκάθι'' στο μάτι  της  Τουρκίας η οποία θα παραγκωνισθεί περαιτέρω γεωπολιτκά κάτι που δεν μπορεί να επιτρέψει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τα αντίποινα του Ερντογάν που αναγκάζουν έστω προσχηματικά του δυτικούς να παίρνουν αποστάσεις, προσωρινά βέβαια.Διαβάστε παρακάτω το άρθρο της Αυγής -10 Ιουνίου 2016 σχετικά με την εξέλιξη των διεργασιών για την κατασκευή του αγωγού και μετά δώστε μεγάλη προσοχή στο άρθρο του hellenic sunrise που περιγράφει τους κινδύνους που θα φέρει αυτό το εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε κατά αλλά είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα γεωπολιτικά συμφέροντα μας με πυγμή και να επανεξοπλίσουμε τις Ε.Δ.

Συνεχίζεται η προεργασία για τον αγωγό East-Med

http://www.avgi.gr/article/5499405/6609679/synechizetai-e-proergasia-gia-ton-agogo-east-med

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την ανάπτυξη του αγωγού φυσικού αερίου East-Med, όπως διαφαίνεται και από τη χθεσινή υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την οριστικοποίηση των δραστηριοτήτων προ της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής, μεταξύ της ΥΑΦΑ - Ποσειδών (κοινή εταιρεία των ΔΕΠΑ - Edison) και της Noble Energy International Ltd.
Η συμφωνία αποσκοπεί στην υποστήριξη της οριστικοποίησης των δραστηριοτήτων που προηγούνται της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής (Front End Engineering Design - FEED) του αγωγού East - Med, καθώς και την εκτίμηση της βιωσιμότητάς του, ως μίας από τις πιθανές επιλογές εξαγωγής σημαντικού μέρους των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής.
Αποτελεί έργο ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και οι εν εξελίξει δραστηριότητες ανάπτυξής του υποστηρίζονται από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος συγχρηματοδότησης...

Η συνέχεια εδώ

Για να μην ξεχνιώμαστε, ε;