Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

"ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..." ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ !!! ΟΥΤΕ «ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ» ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ !!! ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ, ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ, ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΑΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ !!! ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ !!! ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΓΩΓΟΙ Ή ΣΤΗΘΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, «ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ»...«Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες. Το νέο μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας, μας δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζουμε πως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νοτιοδυτικά της Κρήτης, είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου!», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Ενέργειας.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «αν αυτό μας κάτσει» η Ευρώπη με αυτό το κοίτασμα εξασφαλίζει την ενέργειά της για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια.
Υπενθυμίζεται, χτες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κόμβο στον τομέα της ενέργειας τη Κρήτη αφενός λόγω γεωγραφικής θέσης καθώς αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό των ενεργειακών διαδρομών και των αγωγών και αφετέρου λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως και δυτικά του νησιού. Κοιτάσματα, όπως σημείωσε με νόημα, για τα οποία υπάρχει “ζεστό” ενδιαφέρον από τους ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Την ίδια ώρα διακεκριμένοι επιστήμονες, παραθέτουν νέα εντυπωσιακά επιστημονικά δεδομένα που αποκαλύπτουν, ή πιο σωστά “φωτογραφίζουν” την ύπαρξη γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 43 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm).