Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Την δήλωση τού Κουίκ, για τα Επτάνησα, την μάθατε; Το μέλλον ακόμη ΚΑΙ των Κυθήρων (των Κυθήρων, ε;) το γνωρίζετε; Όχι, ε; Σάς έχω... «νέα» (νέα για εσάς) λοιπόν: Διαμελίζεται η χώρα... Μόνον η... Αττική τής... Δούρου θα απομείνη εν τέλει... Έρχεται ένα οδυνηρότατο... «σβαρνούτ» φίλε αναγνώστη... Διαλύεται η Ελληνική Δημοκρατία... Οι «ψαγμένοι», τα γνωρίζαμε Ο Λ Α εδώ και 30 χρόνια... τα λέγαμε, τα γράφαμε, αλλά ουδείς μάς πίστευε... Θλιβερή η εποχή διανύουμε...

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Τέρενς Κουίκ, «την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, να συνδέσει τις οργανώσεις των αποδήμων των νησιών του Ιονίου Πελάγους σε μία παγκόσμια ομοσπονδία των αποδήμων τους».

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση εργασίας με τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, τόνισε:

«Η συνένωση της Διασποράς από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, ακόμα και τα Κύθηρα, αν και ουσιαστικά υπάγονται στον Πειραιά, θα δυναμώσει τη φωνή τους, όπως συμβαίνει με τους απόδημους της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης κ.λπ.».

Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε πως το ΥΠΕΞ, με μοχλό τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα συνδράμει πολλαπλά στην εδραίωση του θεσμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Ιονίων Νήσων, τόσο ως προς τη διεξαγωγή του 1ου διεθνούς συνεδρίου τους, αλλά και επιπλέον, παρέχοντας φιλοξενία σε παιδιά της ομογένειας με καταγωγή από τα Ιόνια Νησιά (10 από κάθε νησί) ηλικίας 18 έως 28 ετών, προκειμένου να ξεναγηθούν και να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας του τόπου των γονέων τους ή των παππούδων τους.

«Επανειλημμένα ο Νίκος Κοτζιάς, είχε εκφράσει την πολιτική της συνένωσης δυνάμεων στο ομογενειακό πεδίο που βοηθάει πολλαπλά και την πατρίδα και τους ίδιους», σημείωσε καταληκτικά το κυβερνητικό στέλεχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περάστε από εδώ κι εδώ τώρα...