Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αυτοκτονία 14χρονου: Ξεκίνησαν οι πρώτες καταθέσεις από τον κύκλο του

Ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, επικεντρωμένη αρχικά στον κύκλο επαφών του άτυχου 14χρονου.
Μετά και την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής που έγινε χθες, σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του αδικοχαμένου μαθητή και αφού περάσουν κάποια απαραίτητα 24ωρα θα ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού.
Θα ακολουθήσει η λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους που κατονομάζονται στο ημερολόγιο του 14χρονου ως τα άτομα που τον παρενοχλούσαν διαρκώς, μαζί με τους γονείς τους και βεβαίως από τον Διευθυντή και τους καθηγητές του Γυμνασίου του, ενώ ήδη έχει γίνει αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 14χρονος και θα ακολουθήσει σχετική έρευνα και στα social media που χρησιμοποιούσε.
Το άτυχο αγόρι εντόπισαν οι ίδιοι του οι γονείς, μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής, στην πίσω βεράντα του σπιτιού, απαγχονισμένο από το δοκάρι μίας κούνιας και σε κατάσταση σοκ κάλεσαν τις Αρχές. Μάλιστα, ένας γείτονας γιατρός φέρεται να προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί αλλά μάταια.
Στο δωμάτιό του βρέθηκε ημερολόγιο που απέδιδε την πράξη του στο bullying, που φέρεται να δεχόταν στο σχολείο από συγκεκριμένους συμμαθητές του. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής μελετούν προσεκτικά κάθε σελίδα του ημερολογίου του 14χρονου όπως και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να μπορέσουν να βγάλουν συμπεράσματα για τα άτομα που του έκαναν κόλαση την καθημερινότητά του, τα οποία μάλιστα υποδεικνύει.


Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σύνθετη και δύσκολη, ειδικά επειδή εμπλέκονται ανήλικοι και πρέπει να στοιχειοθετηθεί με μεγάλη ακρίβεια για τις πράξεις έχουν διαπραχθεί σε βάρος του 14χρονου και από ποιους, ώστε να συσταθεί κατηγορητήριο.
Από την πρώτη εικόνα που έχουν οι Αρχές μέχρι στιγμής, δεν έχει προηγηθεί επίσημη καταγγελία στις Αρχές για την περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού και έτσι πρέπει να διερευνηθεί αν οι γονείς είχαν εικόνα και ειδικά αν στο Σχολείο του υπήρχε σχετική γνώση και αμέλεια που σε μία τέτοια περίπτωση θα προκαλούσε και την αντίστοιχη απόδοση ευθυνών.
Το σύνολο των συμπερασμάτων και στοιχείων τα οποία συγκεντρώσουν στην σχετική δικογραφία οι Αρχές, θα περιέλθει σε γνώση του Εισαγγελέα για να κριθεί εάν και σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις με ποια κατηγορία και σε τι βαθμό.