Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γερμανικό κράτος και... Νιάρχος, «σκάνε» από 10 εκατομμύρια ευρώ, για να κτισθή Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι άλλο απαιτηθή, θα το πληρώση ο κλασικός μαλάκας, ο νεοέλληνας φορολογούμενος, με απόφαση Τσακαλώτου. Το μουσείο, άμα τη ολοκληρώσει του, θα παραχωρηθή στον Δήμο

Την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στηρίζει η κυβέρνηση. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα δοθεί επιχορήγηση ποσού έως το 1/4 του κόστους κατασκευής του έργου ξεκινώντας από το 2019.
Υπενθυμίζεται πως για την κατασκευή του φιλόδοξου αυτού πρότζεκτ, θα δοθούν 10 εκατ. ευρώ από το γερμανικό κράτος και άλλα 10 εκατ. από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Μουσείου τοποθέτησαν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν σε μια συγκινητική τελετή τον Ιανουάριο.
Δίπλα στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στον χώρο του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού σχεδιάζεται η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, συνολικής έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες που φιλοξενούνται στον χώρο, το πάρκο θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ εκεί προβλέπεται να λειτουργήσει και το Σιδηροδρομικό Μουσείο από τη ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και τον δήμο.
Ακόμα, δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης, ένας ελαιώνας στον οποίο θα φυτευτούν 5.000 ελιές. Οι μελέτες του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά ενώ όταν ολοκληρωθεί, θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr