Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΤΑΚΙΑ - Ο ΑΓΩΓΟΣ "EAST MED", ΚΑΤAΛΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ - Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟ ΚΑΙ... ΚΑΡΓΑ ΦΙΛΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ "GREEK SPIRIT" ΠΑΝΤΑ). ΕΜΕΙΣ, ΑΠΟ ΕΔΩ, ΛΕΜΕ: «ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ / "GREEK SPIRIT"» ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥ 1982;

Περάστε κι από εδώ...

Greek Spirit
19-9-2018

Ο βομβαρδισμός περιμετρικά των ρωσικών εγκαταστάσεων στην Λατάκια της Συρίας και η κατάρριψη επίσης ρωσικού αεροσκάφους την 17η Σεπτεμβρίου 2018 δεν είναι τίποτα άλλο από επίδειξη δύναμης του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ -Ε.Ε, που θέλει να μειώσει την ρωσική επιρροή στην μεταπολεμική (;) Συρία.

Ο λόγος που ΗΠΑ-Ισραήλ και Ε.Ε. ανησυχούν για την ρωσική επιρροή και παρουσία στην Συρία έχει σχέση με τον αγωγό EAST MED ο οποίος φιλοδοξεί να ενώσει κοιτάσματα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Κρήτης και να τα διοχετεύσει στην Ευρώπη.

Ο EAST MED δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την κατασκευή ενός κάθετου αγωγού που θα ενώνει με αμφίδρομη διαδρομή τα κοιτάσματα των δύο χωρών και ο οποίος θα ενωθεί με τον EAST MED .
Η Ρωσία μπορεί να κέρδισε τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους με την βοήθεια του Ιράν, ωστόσο η διατήρηση της παρουσίας της στην Συρία όσο και της επιρροής της στην περιοχή κοστίζει σε χρήμα και μέσα.

Η διατήρηση του καταληφθέντος εδάφους και η σταθεροποίηση του νικητή πάνω σε αυτό είναι μια διαδικασία εξίσου κοστοβόρα, με την επιχείρηση κατάληψης του.
Η Ρωσική οικονομία και λόγω των κυρώσεων που έχει υποστεί απο την Δύση ,δέχεται συνεχόμενα πλήγματα.
Η οικονομία της Ρωσίας λόγω της απομόνωσης της απο την Δύση έχει καταφέρει να μην επηρεάζεται απο τις διακυμάνσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς.Αυτή είναι η θετική πλευρά.
Η Ρωσία διαθέτει μεγάλα αποθέματα χρυσού και οι τράπεζες της μπορούν να καυχηθούν ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια απο αυτών της ΄΄επάρατης΄΄ Δύσης, ωστόσο η εύρεση κεφαλαίων για την διατήρηση της στρατιωτικής ,οικονομικής και διπλωματικής επιρροής της Ρωσίας στην Συρία είναι ένα άλλο θέμα.

Η Ρωσία πέτυχε τον αντικειμενικό σκοπό στο μέτωπο της Συρίας που δεν ήταν άλλος από την στήριξη του καθεστώτος Άσαντ το οποίο και ήταν αντίθετο στην υλοποίηση του αγωγού Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας.

Η Ρωσία τρέμει την ιδέα ενός αγωγού αερίου που θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη και το χάσιμο των εσόδων από αυτό.Ο κ. Πούτιν εξοπλίζει τις Ε.Δ του και συντηρεί την δημοσιοϋπαλληλική νομενκλατούρα του και τα σώματα ασφαλείας που τον στηρίζουν από τα έσοδα των εξαγωγών αερίου στην Ευρώπη.
Η Ρωσία εάν θέλει να επιβιώσει ,καλείται σήμερα να ακυρώσει τον EAST MED, τον νέο κίνδυνο για το ενεργειακό μονοπώλιο της στην Ευρώπη.

Ήδη, και σε πρώτη φάση , η Ρωσία έχει ωθήσει την ΄΄ξενοφοβική΄΄ κυβέρνηση Κόντε -Σαλβίνι στην Ιταλία να κινείται προς την ακύρωση της σύμπραξης της στην υλοποίηση του ΤΑΡ ,αγωγού ο οποίος θέλει να φέρει αέριο στην Γερμανία από το Αζερμπαϊτζάν . O TAP είναι ένα αγωγός ο οποίος ήδη ολοκληρώνεται και παρόλο που θα είναι κατά πολύ υποδεέστερης δυναμικότητας απο τον EAST MED αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε.

«Δεν υπάρχει πιο σίγουρος θάνατος για ένα έθνος, πλην να παραδώσεις την πολιτική στους συμμάχους σου»...
Η Ρωσία θα ασκήσει πίεση στο Ισραήλ το οποίο είναι η αφετηρία του EAST MED , με στόχο την δημιουργία αστάθειας σε Ισραήλ-Λίβανο και Παλαιστινιακά εδάφη (Γάζα-Δυτική όχθη) με στόχο την αναβολή της έναρξης της κατασκευής του EAST MED.

Η Ρωσία θα ασκήσει στρατιωτική πίεση μέσω του Συριακού στρατού στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν , περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1973 στον Αραβοισραηλινό πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Παράλληλα η Ρωσία και μέσω της Χεζμπολάχ η οποία ελέγχεται από το Ιράν ,θα δημιουργήσει ένταση και αστάθεια στον Λίβανο.Το 2006 η Χεζμπολάχ και παρόλο που αποτελούσε μια πολιτική οργάνωση σιιτών με παραστρατιωτικό τμήμα, κατάφερε να προκαλέσει τον πόλεμο Ισραήλ -Λιβάνου κατά τον οποίο ο Λιβανέζικος εθνικός στρατός παρακολουθούσε τον Ισραηλινό να συγκρούεται με την Χεζμπολάχ μέσα στο έδαφος του Λιβάνου.

Η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τον στόλο της στην περιοχή και ο λόγος δεν είναι η αποτροπή κάποιας πολεμικής επιχείρησης των ΗΠΑ-κάτι που είναι αδύνατο για την Αμερική δεδομένου της παρακμής τόσο της οικονομίας της όσο και της στρατιωτικής ισχύος της που βαίνει συνεχώς μειούμενη-αλλά για να προκαλέσει ασφυξία στο Ισραήλ το οποίο δεν διαθέτει ικανό ναυτικό .

Ο EAST MED όπως και όλοι οι αγωγοί, χερσαίοι ή υποθαλάσσιοι, απαιτούν την πλήρη σταθεροποίηση και έλεγχο των εδαφών ή υδάτων που θα διασχίζουν.
Η Ρωσία εκτός απο την πίεση περιμετρικά του Ισραήλ θα ασκήσει πίεση και στην ελεύθερη Κύπρο. Επειδή ο Πούτιν χρησιμοποιεί την Κύπρο για το ξέπλυμα χρήματος και την βάση από όπου διαδίδει τις δήθεν προφητείες περί ΄΄Ξανθού Γένους΄΄ διοχετεύοντας κεφάλαια σε παραεκκλησιαστικούς κύκλους, είναι δύσκολο να αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του αποσταθεροποιητικού παράγοντα. Η Κύπρος αποτελεί τον κύριο πυλώνα του EAST MED o οποίος ως υποθαλάσσιος και σε βάθη χιλιάδων μέτρων χρησιμοποιεί την Κύπρο -Κρήτη και Πελοπόννησο ως σημεία στήριξης.

Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τον πιστό του σύμμαχο, τον Ερντογαν , για την δημιουργία αστάθειας στην θάλασσα νότια της Κύπρου, ύδατα από όπου θα περάσει ο EAST MED .
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στις 17 Σεπτεμβρίου βομβάρδισαν την Λατάκια της Συρίας όπου βρίσκονται υποδομές της Ρωσίας και κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού αγώνα για να δείξουν στην Ρωσία ότι είναι σε θέση να ελέγξουν την περιοχή και την διαδρομή του EAST MED.
Το ντέρμπι τώρα αρχίζει.
Η Ελλάδα έχει στείλει φρεγάτα στα ανοικτά της Συρίας ,κίνηση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να υλοποιηθεί ο EAST MED ο οποίος θα καταστήσει την Ελλάδα πλούσια κι θα την αναβαθμίσει γεωπολιτικά πρέπει οι ελληνικές Ε.Δ. να στηρίξουν το εγχείρημα ,μαζί με τι Ισραηλινές και Αιγυπτιακές.
Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ωριμάσει και να καταλάβει ότι τα έθνη που δεν αναλαμβάνουν λογικά ρίσκα δεν λαμβάνουν και τα ανάλογα κέρδη.

Πηγή: https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/east-med.html