Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

30.000 ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ !!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ... ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ !!! ΓΕΝΙΚΩΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. 9ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΗ Η ΜΗΤΡΑ; ΚΑΠΟΤΕ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΛΑΣΕΙΣ ΟΠΛΙΤΩΝ, ΕΠΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (1912 -1922). ΚΑΠΟΤΕ, ΥΠΗΡΧΕ ΘΗΤΕΙΑ 21, 23, 25, Ή ΚΑΙ 28 - 32 ΜΗΝΩΝ. Κ Α Π Ο Τ Ε, ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ... ΜΙΣΟΠΟΡΠΑΚΕΣ* !!! ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΠΟΡΠΑΚΕΣ, ΟΣΟΙ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ) ΥΠΗΡΧΑΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ...


Περισσότερα, εδώ.
*Μισοπόρπαξ (εκείνος που μισεί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα). Εκ των λέξεων μισῶ και πόρπαξ («μίας εκ των δύο λαβών τής ασπίδος, εκείνης στην θέση τού βραχίονος» < πείρω «διατρυπώ»).«Ο Θνήσκων Ήρως»

Υπάρχει ένα έντονο τραγικό πάθος σε αυτό το αριστοτεχνικό γλυπτό, ενός ετοιμοθάνατου ήρωα, στο ανατολικό αέτωμα του Ναού της Αφαίας στην Αίγινα. Το γλυπτό αυτό δείχνει έναν άνδρα πεσμένο, να αφήνει ηρωικά την τελευταία του πνοή.