Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως», στην υπηρεσία τού Έθνους των Ελλήνων, ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ, απεφάσισε να... «απασφαλίση» κι αρχίζει να ρίχνη... «πυρηνικά» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Όποιοι διαθέτουν τα... απαραίτητα «καρκάλια», ας αναδημοσιεύσουν, για να ξεστραβώνονται οι αμαθείς και ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ (ΚΙ ΑΥΤΟΙ). Μόνον οι τουρκαλάδες θα διεκδικούν; Δικαστήριο τής Χάγης δεν «μαγειρεύουν» οι αλητάμπουρες πωλητικοί; Ε, ας αρχίσουν τότε οι διάφοροι διπλωμάτες, απόστρατοι στρατιωτικοί, καθηγητές, δημοσιογράφοι και λοιποί «ειδήμονες», «επαΐοντες», «σπεσιαλίστες»... «παντογνώστες» βρε αδερφέ, που βγαίνουν ολημερίς κι οληνυκτίς στα ΜΜΕ αποβλακώσεως, ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (και να σταματήσουν να βγάζουν το σκασμό σαν... «κλασομπανιέρες»). Για να δούμε...


ΟΙ ΖΕΪΜΠΕΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ


Οι Ζεϊμπέκοι είναι εξισλαμισθέντες Θράκες που χρησιμοποιήθηκαν από τους Τούρκους για τις στρατιωτικές ανάγκες τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Την Θρακική καταγωγή τους, επιβεβαιώνουν όλοι οι ξένοι συγγραφείς καθώς και οι ίδιοι οι Τούρκοι. Οι Ζεϊμπέκοι κατοικούν στη διοίκηση των Τράλλεων (Αϊδίνιον), στα βουνά τού Τμώλου (Μποζ Νταγ) και τής Μεσογίδος (Κεστενέ Νταγ), ανέρχονταν κατά τις αρχές τού 20ού αιώνος σε 40.000 περίπου άτομα. Η ονομασία Ζεϊμπέκοι προέρχεται από το Ζεύς - που σημαίνει θεός, πνεύμα - και βεκκός - που στην φρυγοελληνική σημαίνει ψωμί). Περισσότερα, εδώ κι εδώ.

Οι Πομάκοι, προέρχονται κι αυτοί από τη Θράκη. Είναι ευρέως γνωστά τα περί τής ελληνικής καταγωγής τους, η οποία πρέπει να τονισθή σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, διότι η Θράκη μας, το ελεύθερο τμήμα τής Θράκης, κινδυνεύει από την τουρκική βουλιμία και αρπακτικότητα. Οι Πομάκοι ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ κατά τις αρχές τού 20ου αιώνος ανέρχονταν σε 85.823 άτομα. Περισσότερα, εδώ.

(Θα συνεχίσουμε...)