Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ. ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΑΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕ, ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ...


Περισσότερα, εδώ K A I εδώ.
=========================
«Προ του Δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας, ο Έλλην απεκαλύφθη πάντοτε κατώτερος των περιστάσεων αν και από απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλλην είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας (αλαζών), δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και γενναίος πολεμιστής.

Ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάση. Εθαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον καταδικάση σε εξορία. Δημιούργησε το '21 για να το διακυβεύση (με τους εμφυλίους πολέμους). Προέβαλε το 1909 για να το λησμονήση. Μεγάλωσε την Ελλάδα μετά το 1912 (Βαλκανικοί πόλεμοι) και παρ' ολίγον να την κηδεύση (Μικρασιατική καταστροφή).

Πλάσμα παράδοξον, ατίθασον, περίεργον, καλόν και κακόν, ασταθές και αβεβαίων διαθέσεων. Θαυμάσατέ τον, οικτήρατέ τον αν θέλετε και εάν δύνασθε ταξινομήστε τον».

Καταπρώτη πηγή: Ιωάννου Πασσά, «Τα Ορφικά», σελ. 438