Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κάτι ακόμη, φίλη και φίλε αναγνώστη: Οι δηλώσεις Βορίδη περί τού... 72% των... «επιτυχόντων» για την Ελληνική... ... ... Ιθαγένεια (όχι υπηκοότητα, ιθαγένεια !!!), η μετάδοση τής δημοσκοπήσεως τού ΣΚΑΪ για τους εμβολιασμούς τού... 72% με τουλάχιστον μία δόση και η μετάδοση τού ντοκυμαντέρ τής ΚΝΕ «72 ΜΕΡΕΣ» για την Παρισινή Κομμούνα - Τον προάγγελο τής Νέας Κοινωνίας (... «Νέα Εποχή»), έλαβαν χώρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ - Εν τάξει;


Περισσότερα, [εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ] K A I εδώ.


Η Φθινοπωρινή ισημερία στην Αρχαία Ελλάδα

Από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης λάτρεψαν ως θεούς τα δύο ποιο ευδιάκριτα ουράνια σώματα, τον Ήλιο και τη Σελήνη. Η φθινοπωρινή ισημερία είναι γνωστή ως «φεγγάρι συγκομιδής», κατά τη διάρκεια αυτής περιόδου το φεγγάρι υψώνεται νωρίτερα το βράδυ, επιτρέποντας στους αγρότες να εργάζονται περισσότερο το βράδυ. Σε χρόνιες που το φεγγάρι της συγκομιδής πέφτει τον Οκτώβριο, ονομάζεται «πλήρες φεγγάρι» επειδή συχνά συμπίπτει με τη συγκομιδή καλαμποκιού. Στην Αρχαία Ελλάδα κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία τελούνταν και τα Ελευσίνια Μυστήρια που αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τους πιο ιερούς και σεβαστούς θεσμούς. Τα Ελευσίνια Μυστήρια διαρκούσαν 9 ημέρες, και η ήμερα λήξης τους ήταν η Φθινοπωρινή Ισημερία.

Η Φθινοπωρινή ισημερία και ο συμβολισμός της

Σε φυσικό επίπεδο κατά την ισημερία έχουμε την εξισορρόπηση δυο αντίπολων καταστάσεων την διάρκεια της μέρας με την διάρκεια της νύχτας. Σε πνευματικό επίπεδο η περίοδος από τη Φθινοπωρινή Ισημερία μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο συμβολίζει την περίοδο κατά την οποία η ψυχή του ανθρώπου θα περάσει το πρώτο στάδιο εξελίξεώς της. Στην Ελληνική παράδοση πίστευαν ότι όπως καλλιεργείται η γη το φθινόπωρο, έτσι πρέπει να καλλιεργούνται κι οι ανθρώπινες ψυχές για να εκδηλώσουν τις κρυμμένες τους δυνάμεις και να τις μεταβάλουν σε ιδέες και συναισθήματα.

Εδώ, το λένε «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»
«Φιλάκια», ο Διηνέκης σας...