Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Όταν σάς τα γράφουμε εμείς, εδώ και τόσον καιρό, νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα; Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Σοβαρότατα γράφουμε περί... πορδοβουλώματος


Διαβάζοντας τα αποτελέσματα νέας επιστημονικής έρευνας ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα κάποιοι wannabe εκδότες - φίλοι εφοπλιστών αλλά και μετρ της δικηγορίας μπορεί να νιώσουν άβολα.
Ερευνητές πολωνικού πανεπιστημίου υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο «σύνδρομο του κοντού άνδρα» είναι υπαρκτό και ισχυρίζονται ότι οι κοντοί έχουν τάση να συμπεριφέρονται σαν ναρκισσιστές (νάρκισσοι εννοεί) ή ψυχοπαθείς και μπορεί να είναι πιο μοχθηροί.
Η ερευνητική ομάδα του University of Wroclaw, με επικεφαλής την Monika Kozlowska, στην έρευνα που δημοσίευσε στο ακαδημαϊκό περιοδικό "Personality and Individual Differences" επικαλείται την εξέλιξη των ειδών, για να αναφέρει, σύμφωνα με την "Daily Mail", ότι «όταν οι άνθρωποι δεν είναι ανυπέρβλητοι σωματικά, μπορεί να γίνουν ανυπέρβλητοι ψυχολογικά». Πρόσθεσε ότι «οι πιο κοντοί άνθρωποι με χαρακτηριστικά όπως η ψυχοπάθεια μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για να απαιτήσουν σεβασμό από τους άλλους και να εντυπωσιάσουν τους ρομαντικούς τους παρτενέρ». «Το να φαίνονται πιο ισχυροί μπορεί με τη σειρά του να κάνει τους άλλους ανθρώπους να τους αντιλαμβάνονται σαν ψηλότερους από ό,τι είναι πραγματικά» ανέφερε. Η έρευνα, σύμφωνα με τη βρεττανική εφημερίδα, βασίστηκε στη μελέτη 367 ανδρών και γυναικών που απήντησαν σε ειδικό ερωτηματολόγιο για τα «σκοτεινά χαρακτηριστικά» μιας προσωπικότητος, που είναι ο ναρκισσισμός, ο μακιαβελισμός και η ψυχοπάθεια. Η έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι κοντοί άνδρες εμφάνιζαν πολύ ισχυρές τάσεις προς αυτά τα χαρακτηριστικά, αναφέροντας συγκεκριμένα τον ναρκισσισμό, ο οποίος μπορεί να εκδηλωθεί και με μοχθηρότητα. Αντιθέτως, ο ναρκισσισμός ήταν ανύπαρκτος στις κοντές γυναίκες.

Γι' αυτό το τελευταίο πάντως, κρατήστε ένα «μικροσκοπικό καλάθι», διότι δεν ισχύει. Σίγουρα υπήρχαν κοντές Πολωνίδες μέσα στο δείγμα; Χαχα...