Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Δημακόγιαννης: Ένας ακόμη θαυμαστής των Εβραίων και τού Ισραήλ...


Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Κ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Γ. Δημακόγιαννης: Θαυμάζω τους Εβραίους και το Ισραήλ!

Συνέντευξη στον
Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟ


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει στον «Στόχο» ο εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργος Δημακόγιαννης, αν και μάς διαβάζει ανελλιπώς κάθε Πέμπτη εδώ και 35 χρόνια! Φίλος από τα παλιά, βαθύς γνώστης της Λακωνικής Ιστορίας, αμετανόητος εθνικιστής και πάνω απ’ όλα Μανιάτης, έχει σπαταλήσει δεκαετίες από την ζωή του υπηρετώντας αφιλοκερδώς την Εθνική Ιδέα απ’ όλα τα μετερίζια. Η σημερινή εξαιρετικά διαφωτιστική του συνέντευξη ξεκίνησε με αφορμή την γνωστή «κόντρα» του με τον «Πατριάρχη του Ελληνικού Εθνικισμού» Κώστα Πλεύρη και επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν διαχρονικά τον δύσμοιρο Πατριωτικό Χώρο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου, ακόμα και για το αν αληθεύει η φήμη ότι οι Μανιάτες είναι… απόγονοι Εβραίων!

ΥΠΗΡΞΑ «ΜΑΘΗΤΗΣ» ΤΟΥ
Κ. ΠΛΕΥΡΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ!


«Στόχος»: Ένα μικρό άρθρο σου στον «Στόχο» της 3 ης Νοεμβρίου 2022 εξόργισε αφάνταστα τον Κώστα Πλεύρη, και για πρώτη φορά στην ζωή του μάς ζήτησε να απαντήσει στις κατηγορίες του άρθρου σου με μια συνέντευξη που δημοσιεύσαμε δύο προηγούμενες Πέμπτες. Τι ακριβώς συνέβη και γιατί σε αποκαλεί «ψεύτη και συκοφάντη»;

Γ. ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Να σε ευχαριστήσω αρχικά αγαπητέ Θεόδωρε για την συνέντευξη αυτή στον πάντα φιλόξενο «Στόχο», στην εφημερίδα που πρωτοδημοσίευσε επιστολή μου, ως 14χρονο μαθητή της β’ τάξεως γυμνασίου Αρεοπόλεως πριν 40 χρόνια. Από τότε το ισχνό μαθητικό μου βαλάντιο –το προερχόμενο από μια πολύτεκνη οικογένεια αγροτών βιοπαλαιστών στην πέτρα της Μάνης- γινόταν εφημερίδα, αλλά και βιβλία του Κώστα Πλεύρη! Μεγαλώσαμε και σφυρηλατήσαμε χαρακτήρα με το πνευματικό ιδεολογικό οπλοστάσιο του ανδρός. Μόνο ευγνωμοσύνη, ποτέ αμφισβήτηση λοιπόν, για το τεράστιο έργο του για τον Ελληνικό εθνικισμό. Στο μικρό άρθρο μου στον «Στόχο» έκρινα πολιτικά την πράξη του να χαιρετήσει με τεταμένη την δεξιά στο εφετείο, λέγοντας δημόσια αυτά που πολλοί εθνικιστές συζητούσαν κατ’ ιδίαν. Και αναρωτήθηκα φωναχτά: Ποιός ωφελείται στην συγκεκριμένη συγκυρία, λίγο πριν τις Εκλογές; Είχε προηγηθεί κείμενό του προ μηνών στην εφημ. «Ελεύθερη Ώρα» που είχα αναρωτηθεί το ίδιο αλλά τότε σιώπησα. Και τον άκουσα και πρόσφατα να λέει ότι την Ελλάδα θα την σώσει ο Στρατός. Ποιός ωφελείται από όλα αυτά, επαναλαμβάνω λίγο καιρό προ των Εκλογών; Ναι, πιστεύω ότι ωφελούν μόνο την Νέα Δημοκρατία και βλάπτουν το εθνικιστικό κίνημα, συνδέοντάς το με το παρελθόν, ενώ ο εθνικισμός είναι η μόνη διέξοδος σωτηρίας για το παρόν και το φωτεινό μέλλον της χειμαζόμενης Πατρίδος μας».

«Στόχος»: Νομίζω ότι σε πήρε κι ο ίδιος προσωπικά στο τηλέφωνο. Εκεί δεν δώσατε τις απαραίτητες εξηγήσεις;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Τον άκουσα στο τηλέφωνο προσεκτικά και σεβαστικά. Δεν αφορούσε το θέμα μας όμως μια ιδιωτική υπόθεση, αλλά δημόσιες πράξεις που δημόσια κρίνονται με πολιτικούς όρους κι αυτό πρέπει νατο μάθουμε και να το αντέχουμε –θα έλεγα και να το επιζητούμε- και οι εθνικιστές. Έτσι μόνο θα γίνουμε καλύτεροι, αποδοτικότεροι και ωφελιμότεροι. Για να θυμηθώ λίγο και την ξεχασμένη σχέση μου με την εκπαίδευση: με όλα αυτά που προείπα για τον Κώστα Πλεύρη, θα του έβαζα άριστα στον ιδεολογικό αγώνα και την τεκμηρίωση, αλλά θα τον άφηνα μετεξεταστέο στην πολιτική του πορεία. Με κατηγορεί ότι «δεν έκανα τίποτα στον χώρο» προφανώς γιατί δεν γνωρίζει, μέσα στον φόρτο των υποχρεώσεών του, ότι ως πολιτευτής σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις στην εμβληματική και δύσκολη περιφέρεια της Λακωνίας βρήκα την Νέα Δημοκρατία στο 65-70% και την φέραμε, εγώ πάντα πρώτος μεταξύ των συνυποψηφίων μου, ακόμη και στο 40-45% κι αυτό δεν είναι μικρό εύσημο. Έφτασε στην …πόρτα η εκλογή του πρώτου Λάκωνα εθνικιστή βουλευτή. Αν πω αναλυτικά τι πέτυχε εκείνος στην πολιτική του πορεία, την οποία παρακολουθώ προσεκτικά, θα ανοίξουμε νέες «πληγές» και δεν πρέπει. Μας διαβάζουν εξάλλου και εχθροί του εθνικισμού.»

ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΥΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Εν τω μεταξύ...


«Στόχος»: Όλος ο Πατριωτικός Χώρος περιμένει να μάς πείς τι συνέβη κι (ενώ ήσουν συνιδρυτής) εγκατέλειψες την ΕΛΑΣΥΝ των Γ. Λαγού και Γ. Ζωγράφου και σήμερα υποστηρίζεις τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη, με τους οποίους – όπως όλα δείχνουν – θα κατέβεις υποψήφιος στην Λακωνία.

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Επικρότησα και ενθάρρυνα την αμφισβήτηση στον λάθος δρόμο που ακολούθησε πολιτικά η ηγεσία της ΧΑ, πολύ πριν το 2019, με τα αναμενόμενα εκλογικά αποτελέσματα, πολύ πριν την δεύτερη φάση των απαράδεκτων δικαστικών διώξεων και φυλακίσεων. Ο Γιάννης Λαγός, τον οποίο τιμώ και εκτιμώ, είχε το σθένος, την αγνή «αποκοτιά» να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με όνειρο την ένωση του πατριωτικού χώρου, με συναγωνιστές τους οποίους επίσης σέβομαι και εκτιμώ, όπως τον αδερφό μου γιατρό Γ. Λουκάκο, τον δικηγόρο Ι. Ζωγράφο κ.π.ά. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ούτε καν η απόφασή μου να επιλέξω ποιόν φορέα θα στηρίξω στην επικείμενη πολύ σημαντική εκλογική μάχη, στην οποία προφανώς δεν συμμετέχει η προαναφερόμενη προσπάθεια.

Άκου Θεόδωρε! Με σχεδόν σαράντα χρόνια πατριωτικού αγώνα στην πλάτη, στον θυσιαστικό και όχι ωφελιμιστικό ή ιδιοτελή, κακοτράχαλο δρόμο του εθνικισμού, διεκδικώ το δικαίωμα να αποφασίζω για το τι θεωρώ πληρέστερο, ωφελιμότερο, αποδοτικότερο για τον πολιτικό μας αγώνα, για να πάρει δηλαδή δρόμο καταξίωσης και δικαίωσης το εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα, όπως και σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Και με αυτό το κριτήριο και με το κριτήριο Ποιόν πολεμάει λυσσαλέα το αμαρτωλό, ξεφτιλισμένο και ανθελληνικό σύστημα των πολιτικάντηδων, Ποιος δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους, δεν χρειάστηκε μεγάλη σκέψη: Ηλίας Κασιδιάρης και «Έλληνες». Τίποτα λιγότερο! Το αν και πού θα πολιτευτώ, θα το αποφασίσει στην ώρα του η ηγεσία των «Ελλήνων» και ο ιδρυτής της. Να σημειώσω δε ότι για τον διωκόμενο Ηλία, την οικογένεια και το …γενεαλογικό του δέντρο, ως Μανιάτης, έχω απόλυτη γνώση και απόλυτο σεβασμό.»

Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Στόχος»: Τι ακριβώς συνέβη στις Εκλογές του 2012 όταν για λίγες ψήφους απέτυχες να εκλεγείς βουλευτής Λακωνίας με την Χρυσή Αυγή; Θεωρείς πως αυτό ήταν ένα «θείο δώρο» για σένα, αφού σήμερα θα βρισκόσουν με πολυετή κάθειρξη στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Δεν ήταν οι εκλογές του ’12, αλλά του 2014-15 που συμμετείχα. Όποιος ακολουθεί τον δρόμο της Πατρίδος είναι έτοιμος για όλα, άγνοια κινδύνου δεν επιτρέπεται στους εθνικιστές! Την παρ’ ολίγον εκλογή μου στην Λακωνία πάντως, για την οποία ο αείμνηστος αριστερός εκλογολόγος Νικολακόπουλος έλεγε εκείνο το βράδυ ότι ο δημοκρατικός κόσμος ας ευγνωμονεί τον ΠΑΣΟΚο Λεωνίδα Γρηγοράκο (και τα ιατρικά ρουσφέτια του, θα συμπληρώσω), δεν μου την …συγχώρησε ποτέ ούτε ο συμπατριώτης μου αρχηγός της ΧΑ, γιατί από τότε έκοψε κάθε σχέση μαζί μου, άγνωστο γιατί…»

«Στόχος»: Τι συνέβη το 1992 όταν για πρώτη φορά αποχώρησες από την Χρυσή Αυγή; Αληθεύει ότι ήσουν στην Ομάδα του Ίωνος Φιλίππου - Περδικάρη που κι αυτός αποχώρησε εκείνη την περίοδο; Έχεις κάποιες επαφές σήμερα με τον Περδικάρη;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Λες να ανάγεται η συμπεριφορά Μιχαλολιάκου σ’ εκείνο το παρελθόν; (γέλια!) Υπήρχαν κάποιες ομαδοποιήσεις το 1990-91 στις οποίες συμμετείχε και ο μέγας διανοητής και απίστευτα καλλιεργημένος συναγωνιστής – καθοδηγητής Γιάννης Περδικάρης. Καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται. Δεν τον έχω συναντήσει έκτοτε. Ξέρω τι προσέφερε επανερχόμενος, όπως κι εγώ, στην πολιτική μάχη της ΧΑ την προηγούμενη δεκαετία και ξέρω πως νωρίς ξανα-απομακρύνθηκε. Στεναχωρήθηκα πολύ όμως όταν τα τελευταία χρόνια διάβασα κάπου ότι πήρε θέση υπέρ του γενικού εμβολιασμού, σ’ αυτήν την συγκλονιστικά βρώμικη χρυσοφόρα ιστορία, των ανώμαλων, αδίστακτων και άπληστων μισανθρώπων, που εδώ στην Ελλάδα υπηρέτησε υπερβαλλόντως η ξενόδουλη κυβέρνηση, τα ξεπουλημένα μεγάλα κόμματα, τα αργυρώνητα ΜΜΕ και βεβαίως ο αρμόδιος υπουργός, ο υιός Πλεύρης!»

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ; ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!

«Στόχος»: Είσαι εδώ και 30 χρόνια εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης», οικογενειάρχης με τρία παιδιά και χαίρεις μεγάλης εκτιμήσεως από τους Μανιάτες συμπολίτες σου. Μάλιστα σε έχουμε δεί σε αρκετά ντοκυμαντέρ της Κρατικής Τηλεοράσεως, όπου μιλάς σαν ειδήμων για την αγαπημένη σου Μάνη. Δεν φοβάσαι ότι θα χάσεις όλη αυτή την καλή φήμη, δραστηριοποιούμενος με… ακροδεξιά κόμματα;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Το κόστος από αυτήν την συμμετοχή είναι μετρήσιμο και μεγάλο, αλλά η αγάπη για την Πατρίδα είναι μεγαλύτερη. Οι Μανιάτες είμαστε οι εθελοντές όλων των εθνικών αγώνων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, αυτό είναι η κληρονομιά μας, αυτό είναι το καύχημά μας, αυτός είναι ο ηρωικός και θυσιαστικός δρόμος μας».

«Στόχος»: Μπορείς να μάς πείς εν συντομία την εμπειρία σου από τον Πατριωτικό Χώρο, τον οποίο υπηρετείς με τέτοια αυταπάρνηση τα τελευταία 35 χρόνια;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Αγνωμοσύνη, πληγές και φτώχεια. Αλλά και πείσμα. Χρωστάμε στους Νεκρούς και τους αγέννητους Θεόδωρε, όχι στους θλιβερούς νεοέλληνες! Οπότε συνεχίζουμε! Δεν είμαστε ατομοκεντρικοί χρηματόδουλοι φιλελεύθεροι, ούτε απατεώνες εθνομηδενιστές αριστεροί, δεν ανήκουμε στην φυλή των εφήμερων ανθρώπων. Αυτά μάς επιβάλλει η πίστη στο Έθνος».

«Στόχος»: Γιατί κατά την γνώμη σου η Ελλάδα (με τα τόσα προβλήματα λαθροεποικισμού) είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ένα σημαντικό πατριωτικό κόμμα;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Γιατί από την μια την διώκει και την πολεμάει λυσσαλέα το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης κι από την άλλη είναι «ναρκοθετημένος» ο χώρος από μυαλοφυγόδικους, μικρόνοες, ανίκανους, κομπλεξικούς, πράκτορες και ρουφιάνους! Έχω την πεποίθηση και την ελπίδα ότι βρισκόμαστε μπροστά στην μεγάλη αλλαγή με την αφύπνιση, την στήριξη και την συνέργεια των Ελλήνων».

ΘΑ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Στόχος»: Πώς εξηγείς εσύ ότι οι Έλληνες Πατριώτες μισούνται τόσο πολύ μεταξύ τους και ο ένας χαίρεται με τις ζημιές που παθαίνει ο άλλος;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Νομίζω ότι έδωσα την απάντηση».

«Στόχος»: Στην Λακωνία είναι αρκετά δύσκολο να εκλέξουν βουλευτή οι «Έλληνες». Σκέπτεσαι να κατέβεις σε άλλη περιφέρεια (Αττική, Αιτωλοακαρνανία) όπου θα είναι πολύ ευκολώτερη η εκλογή βουλευτή;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Ίδωμεν!»

«Στόχος»: Κάνε μας μία πρόβλεψη: Θεωρείς ότι θα επιτρέψουν στον Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Έλληνες»;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Δεν είναι νόμιμο και δεν μπορούν να του στερήσουν το δικαίωμα, αλλά κι αν το αποτολμήσουν τόσο χειρότερα για το σύστημα. Θα επανέλθει ήρωας και τροπαιούχος! Διαβάζω τα τέσσερα συγκλονιστικά βιβλία του Ηλία που έγραψε μέσα στις φυλακές Δομοκού, στα δύο τελευταία χρόνια (!), και ο θαυμασμός μου για την πληρότητα και το περιεχόμενό τους έχει εκτοξεύσει πρόσθετα την εκτίμησή μου στο πρόσωπο, την δύναμη και την κατάρτισή του! Ψάξτε να τα βρείτε.»

ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ!

«Στόχος»: Δεν σε έχουμε ακούσει να μιλάς ποτέ για τους κοσμαγάπητους Εβραίους. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ξέρω τι γνώμη έχεις για την φήμη ότι εσείς οι Μανιάτες είσαστε εβραϊκής καταγωγής (την καταγράφει και ο Πάτρικ Λή Φέρμορ στο περίφημο βιβλίο του «Μάνη») και προήλθατε από τους Εβραίους της Λακωνίας που κατέφυγαν στα βουνά εξαιτίας του Νίκωνος του Μετανοείτε τον 10 ο αιώνα.

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Δεν με απασχόλησε ποτέ το θέμα γιατί οι Μανιάτες, ως αρχαίοι Λάκωνες, αυταπόδεικτα ήμασταν και είμαστε ο σκληρός πυρήνας του Ελληνισμού! Επηρεασμένος από τα σχετικά μελετήματα, όπως το «Ας μιλήσουμε για Εβραίους» του Κ. Πλεύρη, ήμουν κι εγώ πολύ αρνητικός λόγω ιστορίας, σήμερα όμως δεν έχω παρά να εκφράσω το θαυμασμό μου για το σοβαρό κράτος του Ισραήλ! Πόσα έχει να μάς διδάξει αυτός ο λαός και αυτό το κράτος!.. Στο κριτήριο επιλογής της ηγεσίας του, στο μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης, στην κατ’ ουσίαν εφαρμογή του δόγματος πολίτη – οπλίτη όπως στην αρχαία Σπάρτη, με επέκταση και στις γυναίκες μάλιστα, στο πώς μια έρημος γίνεται εύφορη γη κλπ, κλπ. Τους επικροτώ και για την θέση τους απέναντι στην απειλή του Ισλάμ στην Ευρώπη!»

«Στόχος»: Μπορείς να μάς πείς επιγραμματικά ποιοί τελικά δολοφόνησαν τον Καποδίστρια; Οι Μανιάτες, οι Άγγλοι ή κάποιος άλλος;

Γ. ΔΗΜΑΚ.: «Η Μάνη και οι Μανιάτες πληρώσαμε βαρύ διαχρονικό τίμημα απαξίωσης για την συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας. Τα αγγλικά αρχεία την κρατούν κλειστή, top secret. Δεν το κάνουν για να σώσουν την τιμή των Μαυρομιχαλαίων!
Η Ελλάδα μας ήταν πάντα μια αξιοζήλευτη όσο και εκβιάσιμη χώρα, με πολλές σκοτεινές σελίδες στην νεότερη ιστορία της».