Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΛΙΤΑ, ΑΠΕΡΙΤΤΑ... ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ, ΜΑ ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΚΗΔΕΥΘΗ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΛΙΓΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ...


 200 νοματαίοι στην κηδεία της Δέσποινας Γ. Παπαδοπούλου

Ρεπορτάζ: Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

Κηδεύτηκε σήμερα (Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023) στις 11.30 το πρωΐ στο Νεκροταφείο Κηφισιάς η επί 29 χρόνια σύζυγος του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, Δέσποινα Γάσπαρη – Παπαδοπούλου, που πέθανε το περασμένο Σάββατο 25/11 στο νοσοκομείο «Γεννηματά» της οδού Μεσογείων, στα 93 της χρόνια. Στην βυζαντινής μεγαλοπρέπειας εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον ιερό  ναό Αγίου Τρύφωνος του νεκροταφείου Κηφισιάς, παρέστησαν 200 περίπου άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία συγγενείς, φίλοι και οπαδοί της 21ης Απριλίου. Δύο ιερείς και δύο ψάλτες απέδωσαν με κάθε λεπτομέρεια ΟΛΟΚΛΗΡΟ το συγκινητικό τυπικό της Ορθοδόξου Εξοδίου Ακολουθίας με τους βαθυστόχαστους ύμνους του Ιωάννου Δαμασκηνού που σκόρπισαν ρίγη συγκινήσεως στους παρευρισκομένους.

Την οικογένεια της εκλιπούσης εκπροσώπησαν η κόρη της, Υπερμαχεία Παπαδοπούλου – Καλογιάννη με τον σύζυγό της Γιώργο, και η 48χρονη εγγονή του Γεωργίου Παπαδοπούλου (από την μακαρίτισσα κόρη του, Χρυσούλα) Δέσποινα Ζάππα, βαφτισιμιά της εκλιπούσης, που πήρε το όνομά της από την επί 3 χρόνια (1970-73) Πρώτη Κυρία της Ελλάδος, η οποία και την ανέθρεψε σαν δικό της παιδί.


ΔΕΝ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΟΙ – ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Κατόπιν επιθυμίας της οικογενείας, μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας ΔΕΝ εκφωνήθηκαν λόγοι προς τιμήν της εκλιπούσης, αν και η ίδια η Δέσποινα Παπαδοπούλου ποτέ δεν είχε εκφράσει παρόμοια επιθυμία. Παρά τις φήμες ότι θα κηδευτεί στο κοντινό νεκροταφείο Νέας Ερυθραίας (όπως ήταν η επιθυμία της) όπου βρίσκεται θαμμένη η αδελφή της, η Δέσποινα Παπαδοπούλου τάφηκε τελικά στο Νεκροταφείο Κηφισιάς σε έναν απέριττο τάφο στο τέρμα δεξιά του μικρού νεκροταφείου.

Όταν έφτασε στον τάφο, το φέρετρο άνοιξε επί 3 ολόκληρα λεπτά και όλοι οι παρευρισκόμενοι αντίκρυσαν για τελευταία φορά το πρόσωπο της γυναίκας που ερωτεύτηκε σφόδρα ο Αρχηγός της 21ης Απριλίου και την κατέστησε για μια ολόκληρη τριετία πανίσχυρη «Πρώτη Κυρία» της Ελλάδος.  Λίγο πρίν την τελική ταφή, σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» και η σεμνή τελετή έκλεισε με το μυριόστομο ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου και τις ιαχές «Αθάνατη», «Χαιρετισμούς στον Πρόεδρο» κλπ – κλπ

Τα στεφάνια που μετρήσαμε ήταν γύρω στα 15: Μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε, πρώτο και καλύτερο αυτό της κόρης του Στυλιανού Παττακού, Ειρήνης, της οικογενείας Γκαντώνα, των οικογενειών Γιάννη Λυμπέρη και Γιώργου Καματερού, του νεαρού Βασίλη Πορπόρη και του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο»

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Μεταξύ των επωνύμων του Πατριωτικού Χώρου που παρέστησαν στην κηδεία της αλησμόνητης Δέσποινας Παπαδοπούλου, διακρίναμε: Τον κ. Γιάννη Μακαρέζο αγαπημένο γιό του Πρωτεργάτου της Επαναστάσεως Νικολάου Μακαρέζου, τον «εξ απορρήτων» του Γεωργίου Παπαδοπούλου, κ. Γιάννη Λυμπέρη με την σύζυγό του Μαρία Καματερού, τον ιστορικό της 21ης Απριλίου Μάνο Χατζηδάκη με την σύζυγό του Μαρία, τον πρόεδρο της «Βασιλικής Ενώσεως» Διονύσιο Βουλγαρόπουλο, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του «Εθνικού Μετώπου» κ.κ. Μάνο Κώνστα και Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, τον δικηγόρο κ. Τάκη Μιχαλόλια ως εκπρόσωπο του αδελφού του και πρώην αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, τον γιό του μακαριστού ευρωβουλευτού της ΕΠΕΝ Αριστείδη Δημόπουλο, γνωστό δικηγόρο κ. Φαίδωνα Δημόπουλο, τον πολιτευτή της ΕΠΕΝ κ. Παναγιώτη Αλημίση, την σύζυγο του πατριώτη Γιάννη Γιαννάκενα, κ. Ελίζα Μαστέλλου – Γιαννάκενα ως εκπρόσωπο των εκδόσεων «Πελασγός» και τον πολιτευτή της «Πρώτης Γραμμής» κ. Δημοσθένη Πατριαρχέα ως εκπρόσωπο του «Πατριάρχη του Ελληνικού Εθνικισμού» Κώστα Πλεύρη.

Άξιον σχολιασμού ότι στην κηδεία της Δέσποινας Παπαδοπούλου, πλήν του γράφοντος, δεν παρέστη ούτε ένας δημοσιογράφος, αλλά ούτε και τηλεοπτικά συνεργεία. Όλα τα σχετικά βίντεο και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους παρευρισκομένους με τα κινητά τους.