Η πρωτεΐνη είναι το βασικότερο δομικό συστατικό του οργανισμού. Επίσης, συνεισφέρει και σε άλλες λειτουργίες, όπως τόνωση του ανοσοποιητικού, μέσω της συμμετοχής στη δημιουργία αντισωμάτων, μεταβολικές διεργασίες, μέσω των ενζύμων, αλλά και χρήση της ως ορμόνες. Αποτελεί ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, όπως υποδηλώνεται και από το όνομά της, που προέρχεται από την ελληνική λέξη «πρώτος». Ποιες είναι όμως οι πλουσιότερες διατροφικές πηγές πρωτεϊνών και πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε καθημερινά;
Η συνέχεια εδώ
Πλουσιότερες διατροφικές πηγές πρωτεϊνών αποτελούν το κόκκινο κρέας ( χοιρινό, μοσχάρι, κατσίκι, κουνέλι κλπ.) και τα προϊόντα του, τα πουλερικά, το αυγό, τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά και το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το τυρί.
Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στα παραπάνω τρόφιμα...Η συνέχεια εδώ