Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Αλληλέγγυοι», καταληψίες, ΜΚΟ και μετανάστες αλλάζουν το τοπίο

























ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ...
ΠΟΛΕΜΟΣ


της Αθηνάς Κατσαφάδου*
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Έναν πόλεμο μεταμοντέρνο. Ύπουλο, ιδιότυπο, σκληρό και μακροχρόνιο. Έναν πόλεμο που έχει συγχωνευθεί μέσα στην ειρήνη. Τελούμε υπό πολιορκία. Δεν είναι μόνο οι απέξω. Είναι και οι εντός των τειχών. Ιδίως αυτοί. Είναι στρατός. Ένας στρατός που με την εξοργιστική ανοχή και κάλυψη της κυβέρνησης αποθρασύνεται. Λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα.
Ο λαός μας έκπληκτος, ιδίως με τις τελευταίες ενέργειες των No Borders - No Nations (Όχι Σύνορα - Όχι Έθνη) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου με το έτσι θέλω μπήκαν μέσα, στρατοπέδευσαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν, λέρωσαν και έσπασαν, έγραψαν τα μηδενιστικά - διεθνιστικά τους συνθήματα στους τοίχους και, όταν το απεφάσισαν, απεχώρησαν. Ο ελληνικός λαός καλείται να επανορθώσει τις πληγές που άφησαν οι ντόπιοι και αλλοδαποί αντιεξουσιαστές.
Μετά από λίγες μέρες «αλληλέγγυοι» εισέβαλαν εν ώρα Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη και τα έκαναν «λίμπα». Έβριζαν, έσπαγαν, ούρλιαζαν, ασχημονούσαν, μη σεβόμενοι ούτε ιερό ούτε όσιο. Θα τολμούσαν κάτι παρόμοιο σε τζαμί; Δεν θα έβγαιναν ζωντανοί. Τζιχαντιστές της αθεΐας οι «ανθρωπιστές», αλλά περιέργως επιτίθενται και ασχημονούν μόνο εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σαν να εκτελούν συμβόλαιο.
Όταν τόλμησε στοιχειωδώς και για τα μάτια του κόσμου να επέμβει ο αρμόδιος υπουργός βγήκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλυψε τους αλληλέγγυους, καταχεριάζοντας τον υπουργό, ο οποίος καλεί τους αντιεξουσιαστές («συλλογικότητες» τους ονομάζει) σε διαβούλευση, δηλαδή σε συζήτηση με το ποινικώς κολάσιμο. Η εθνική ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι για τον κύριο Τόσκα ήσσονος σημασίας από τους εγκάθετους κουκουλοφόρους, «αλληλέγγυους» και λοιπούς με αριστερό πρόσημο όμως. Εάν ήταν με δεξιό πρόσημο, ο «προοδευτικός» κύριος Τόσκας θα τους καλούσε σε διαβούλευση;

Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι
να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.

Σουν Τζου, «Η Τέχνη του Πολέμου»

Και το κυβερνητικό σόου δεν σταμάτησε εκεί. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, κυρία Αναγνωστοπούλου (γνωστή για τις εθνομηδενιστικές και τις προκλητικά τουρκόφιλες απόψεις της), κάλυψε «τα παιδιά» και «ηρέμησε» το πανελλήνιο λέγοντας:  «Βλέπετε τι γίνεται στις άλλες χώρες με τις τρομοκρατικές επιθέσεις; Εδώ έχουμε μόνο καταλήψεις»! Μοναδικό επιχείρημα. Συριζαίικο. Έκτοτε οι επιθέσεις των αλληλέγγυων - αντιεξουσιαστών στις χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες πολλαπλασιάζονται. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι η αναμενόμενη: καμία.

«Όλη η γη μια πατρίδα»

Κάντε «κλικ» εδώ

Τι είναι όμως όλο αυτό; Είναι τυχαίο; Και ποιοι και πώς επωφελούνται; Και ποιοι και κατά τι ζημιώνονται; Πού βρέθηκαν τόσο πολλοί ιεροκήρυκες των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της παγκοσμιοποίησης; Μισθοφόροι ή προδότες; Ποιοι είναι αυτοί, τέλος πάντων, που με την εύκολη και ανέξοδη αντιφασιστική ρητορική τους, σε αγαστή σύμπνοια, συνεργασία και εκτέλεση με λαθρομετανάστες, μας απειλούν, μας βρίζουν, μας ατιμάζουν, μας λερώνουν, μας τρομοκρατούν και προσπαθούν να μας επιβάλουν με το έτσι το θέλω τη μηδενιστική, ανθελληνική, αντιχριστιανική, φασιστική και αντιδημοκρατική ασχήμια τους;
Είναι όσοι δεν δέχονται τον όρο λαθρομετανάστης. Γι' αυτούς, όσοι παρανόμως εισβάλλουν στη χώρα μας είναι μετανάστες. Νόμιμοι. Έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι γηγενείς. Δηλαδή οι Έλληνες. Έλληνες; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Υπάρχουν μόνο ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτό δεν διδάσκει και ο περιβόητος Αντώνης Λιάκος; Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία;
Γι' αυτούς δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν πατρίδες και έθνη. Όλη η γη είναι μια πατρίδα. Κατ' ιδίαν πατρίδες δεν υπάρχουν (άποψη Γιωργάκη Παπανδρέου και λοιπων εθνομηδενιστών). Πώς να μην είναι τα αγαπημένα παιδιά των πολυεθνικών και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου; Αυτές τις θεωρίες δεν προωθεί, διαθέτοντας μυθώδη ποσά μέσω των ιδρυμάτων και των ΜΚΟ του ο γνωστός κερδοσκόπος Τζόρτζ Σόρος, και όχι μόνο; Attractio electiva (εκλεκτική συγγένεια) μήπως; Όχι. Δεν διαθέτουν τέτοιες ευαισθησίες. Εντολές εκτελούν.
Είναι ο στρατός των πολυεθνικών και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, δηλαδή των «αγορών». Για τον λόγο αυτό ο αντιεξουσιαστικός χώρος και η Αριστερά είναι τόσο φανατικά υπέρ της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών. Το θέλουν τα «αφεντικά». Το επιτάσσουν τα «αφεντικά». Φτηνά εργατικά χέρια που ρίχνουν τα μεροκάματα και τους μισθούς. Το είχε γράψει ο Μαρξ. Καλούσε τους Άγγλους να ρίξουν στη θάλασσα το εισαγώμενο εργατικό δυναμικό από την Ιρλανδία. Ε, ο Μαρξ δεν ήταν δα και ακροδεξιός. Έτσι δεν είναι, κύριοι της «πρώτης φοράς Αριστερά»;

Κορακάκη δικέ μου, για γερό... πολυπολιτισμό!

Πέρυσι, με την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, σε δική του ιστοσελίδα ο Τζορτζ Σόρος παρουσίασε εκτενώς τις απόψεις του για την «ευρωπαϊκή» αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και κατόπιν δημοσιεύτηκαν στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt (George Soros, «Europas Eluchtingskrise, 2/10/2015).
Σύμφωνα με ορισμένες εξ αυτών, η Ευρώπη θα έπρεπε να δέχεται ετησίως μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες... Σε κάθε πρόσφυγα θα χορηγείται από τις χώρες υποδοχής μεταναστών το ποσό των 15.000 ευρώ (επιπλέον κοινωνικές παροχές), ενώ οι χώρες που συνορεύουν με εστίες πολέμων και δέχονται πρόσφυγες θα επιδοτούνται με ένα ποσό της τάξεως των 8 - 10 δις ευρώ ετησίως, χωρίς να αποσαφηνίζει συγκεκριμένα την πηγή χρηματοδότησης του «οράματός» του. Η απονομή ασύλου θα γίνεται ενιαία για όλη την Ευρώπη και θα υπάρχει ευρωπαϊκός έλεγχος των συνόρων.
Προσέξτε εδώ παρακαλώ: η νομική διαφοροποίηση μεταξύ πρόσφυγα, οικονομικού μετανάστη, λαθρομετανάστη κ.λπ. θα καταργηθεί, όπως και η δυνατότητα των κρατών να προστατεύουν μόνα τους τα σύνορά τους. Προκειμένου δε να μην υπάρχει «πανικός» στο «ταξίδι των μεταναστών» («migration journey»), θα καθιερωθούν τα λεγόμενα «safe channels», ανάλογα με τις ανθρωπιστικές διόδους σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων. Τα παλικαράκια του No Borders και οι λοιποί αντιεξουσιαστικοί χώροι τα ίδια ακριβώς δεν προπαγανδίζουν;

«Γηραιά» ήπειρος με άλλο πολίτευμα

Διαπιστώνουμε πως σημαντικό μέρος των παραπάνω είναι ήδη πραγματικότητα ή ήδη εξελίσσονται, όπως δείχνουν τα γεγονότα τουλάχιστον από το περσινό καλοκαίρι. Αδιάψευστο παράδειγμα είναι το ευρωτουρκικό σχέδιο Μέρκελ - Ερντογάν για την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», που είναι δημιούργημα της δεξαμενής σκέψης European Stability Initiative (ESI). Χορηγός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Σόρος και διευθυντής της ο Γκέραλντ Κνάους, σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου σε προσφυγικά θέματα.
Είναι «τάλε κουάλε» οι απόψεις για το Προσφυγικό του Αυστριακού Γκουντεχόβε Καλλέργη (βλ. άρθρα μου στα τεύχη 338 και 339 - κάντε «κλικ» εδώ). Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το χρήμα ρέει άφθονο. Οι στρατολογήσεις και το σύγχρονο παιδομάζωμα γίνονται με μεταμοντέρνα μέσα. Τα χειραγωγημένα ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, οι «προοδευτικοί» διανοούμενοι και τα πανεπιστήμια, η Αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι σε πλήρη δράση. Η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβάλλουν είναι πρωτοφανής. Οι λαοί είναι απόντες. Δεν ερωτώνται. Εάν ερωτηθούν θα καταδικάσουν την ελίτ. Είναι σίγουρο. Τολμά η «αριστερή» κυβέρνηση να φέρει ένα τέτοιο δημοψήφισμα; Ούτε το θέλει ούτε το αντέχει...
Η δημοκρατία είναι σκοτωμένη στη σημερινή γερμανική Ευρώπη. Ο κάθε κερδοσκόπος κουνάει το χέρι στους λαούς και διατυπώνει θεωρίες εγκαθίδρυσης του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού υπό το κάλυμμα του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων. Η οικονομία υπερισχύει της πολιτικής. Η οικονομία υπερισχύει της ηθικής. Η οικονομία υπερισχύει της δημοκρατίας. Η Ευρώπη προχωρεί στο σκοτάδι. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σκοτάδι.
Είναι γνωστό ότι ο «μέγας κερδοσκόπος» και υπέρμαχος της αλά Καρλ Πόπερ «ανοιχτής κοινωνίας» και της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» Τζορτζ Σόρος είναι από τα βασικά πρόσωπα που χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα τη «μετάλλαξη της Ευρώπης και του πολιτισμού της». Όλο και περισσότεροι κατηγορούν τον Σόρος, τη «μαριονέτα του Ρότσιλντ», ότι τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησε σκόπιμα ένα τεράστιο δίκτυο μη κρατικών μιντιακών οργανώσεων όχι μόνο για να κατευθύνει ειδήσεις, αλλά και για να επηρεάζει δίκαιο και νόμους που εγγυώνται κοινωνικές δομές.
Πράγματι, τον περασμένο Σεπτέμβριο Αμερικανός δημοσιογράφος παρουσίασε στη Λέσβο αναλυτικό «Οδηγό για τους μετανάστες» στην αραβική γλώσσα και αναφερόταν σε χρηματοδότηση της συγκεκριμένης έκδοσης από τη «W2EU», μια ΜΚΟ που συμπεριλαμβάνεται στο πολυδαίδαλο δίκτυο Open Society Foundations (OSF), τη ναυαρχίδα του Τζορτζ Σόρος. Αιχμή του δόρατος σε αυτόν τον επιδοτούμενο αγώνα «υπέρ της ανθρωπιάς» είναι, όπως ισχυρίζονται ο Σόρος και οι οπαδοί του, η ελευθερία και η συνεργασία, η καλή διακυβέρνηση, ο ανθρωπισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση γι' αυτές τις καλοκάγαθες και χριστιανικές προθέσεις; Έτσι, οι διακηρύξεις περί «ανθρωπισμού» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αποτελούν τη σίγουρη φάκα για να πιάσουν το αθώο ποντίκι. Την ίδια στιγμά αυτά τα «πονόψυχα» κέντρα εξουσίας κάνουν τα πάντα για να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες που προκαλούν τις πολεμικές συγκρούσεις και κατ' επέκταση τις προσφυγικές ροές (ιμπεριαλισμός, γεωπολιτικές αντιπαλότητες, δομική επέκταση του ισλάμ, τραπεζική παντοδυναμία κ.λπ.) και, μάλιστα, παίρνοντας πάντα το μέρος της Δύσης.

Μια «ανθρωπιστική» παρουσίαση

Εν ολίγοις, το ενδιαφέρον αυτών των βαθύπλουτων κερδοσκόπων επικεντρώνεται αποκλειστικά στην «ανθρωπιστική» παρουσίαση του μεταναστευτικού προκειμένου να συγκινηθούν ή και να αρθούν οι αντιδράσεις των λαών. Παράλληλα, αποκρύπτουν την παράνομη, εγκληματική και αντιδημοκρατική διάσταση εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους των επιθέσεων εναντίον χωρών ελευθέρων και ανεξάρτητων (βλ. πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας). Τι αφήνουν πίσω τους οι «προοδευτικοί ανθρωπιστές» της Δύσης; Κατεστραμμένες χώρες, εκατομμύρια εκτοπισμένους, χιλιάδες νεκρούς. Γι' αυτούς δεν μιλάει κανείς... «Φροντίζουν» μόνο μέσω του εκπροσώπου τους, Τζορτζ Σόρος, για τους ξεριζωμένους που οι ίδιοι προκάλεσαν.
Αυτή η «ελεύθερη μετακίνηση ανθρωπίνου δυναμικού» παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι έχει παρατηρηθεί ο συσχετισμός της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της αύξησης του πλούτου του πιο εύπορου τμήματος (το 1%) των Αμερικανών (Dennis Mangan, «Finden Sie die Korrelation: Reichtum versus Einwanderung», 20/6/2012).
Όπως προαναφέραμε, ο άγριος, επιθετικός καπιταλισμός χρησιμοποιεί τους μετανάστες για φτηνό εργατικό προσωπικό χωρίς εργασιακές και κοινωνικές απαιτήσεις. Η πολιτική των πολυεθνικών. (A propos, τόσα χρόνια οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές έκαψαν, κυνήγησαν, κατέστρεψαν ποτέ κάποια πολυεθνική στη χώρα μας; Αντιθέτως, ρήμαξαν τους Έλληνες εμπόρους και τα ελληνικά πολυκαταστήματα. Τυχαίο;) Οπότε δεν είναι καθόλου παράξενο που άνθρωποι όπως οι Γκέιτς, Μπλούμπεργκ και Σόρος επιμένουν στην αναγκαιότητα μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό και γιγανιαία ποσά.

Κάντε «κλικ» εδώ

Οι ίδιοι αυτοί κύκλοι προωθούν τα κερδοφόρα καπιταλιστικά «οράματα» όπως η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ή η NAFTA. Αυτά τα «οράματα» για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν:

α) Την παράκαμψη μιας σειράς «εθνικιστικών εμποδίων», όπως τα εθνικά σύνορα και η φύλαξη και προστασία τους με στρατιωτικά μέσα. (Προχωρημένη η Τασία Χριστοδουλοπούλου και το κόμμα της στα «οράματα» των διεθνών κερδοσκοπικών κύκλων. Εδώ, πρέπει να το παραδεχτούμε, η συνέπειά τους στα εθνομηδενιστικά έξωθεν επιβεβλημένα τσιτάτα επιβραβεύτηκε και με το παραπάνω. Η τέλεια συνταγή. Αλάθητη.)

β) Την ισοπέδωση της εθνικής ταυτότητας και της κοινωνικής συνοχής.

γ) Την πάταξη του αναπτυσσόμενου «εθνικολαϊκισμού» τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού φάσματος που απευθύνεται κατά των καθεστωτικών ελίτ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο κάθε Σόρος, καθόσον αντιτίθεται στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία εμπορευμάτων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και ανθρώπων.
Γίνεται αντιληπτό πως όλα γίνονται για την κερδοφορία συγκεκριμένων κύκλων και όχι για το συμφέρον των λαών. Αυτοί είναι οι «ανθρωπιστές» για τους οποίους μάχονται οι με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης «αντιεξουσιαστές». Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε...

* Δικηγόρου, τέως προέδρου Δ.Σ. Πειραιά.

Ενδεικτική βιβλιογραφία
- Βασίλης Στοϊλόπουλος, «Ένας "φιλάνθρωπος" στον θαυμαστό κόσμο των ΜΚΟ», περιοδικό Άρδην.
-Σταύρος Λυγερός, Η εισβολή των αμάχων.

Πηγή: Περιοδικό «Επίκαιρα», αρ. τ. 353, σελ. 68 - 71.