Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Την Λυδία (με το αρχαιοπρεπές όνομα) την απασχολεί Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ω Σ το οθωμανικό τέμενος στο Διδυμότειχο και δεν δίνει «δυάρα» για το σπουδαίο ελληνικό μνημείο στην Αμφίπολη. Καταλαβαίνεις λοβοτομημένε μου τι έρχεται;



Περισσότερα, εδώ (αλλά κι εδώ).
Ξανά εδώ. Έχουμε μπλέξη με καθάρματα...
Απλά πράγματα: Αφήνεις αφύλακτο τον καταπρώτο στόχο τού Διδυμοτείχου, σού τον καίνε, μετά αρχίζεις τα «γλειψίματα», κτλ...


Να φανταστείτε δε ότι, στο Διδυμότειχο βρίσκεται η έδρα τής 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού...


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Δικέφαλος αετός πάνω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Συμβολίζει την θέληση της Μεραρχίας να διαφυλάξει τα σύνορα της πατρίδας με το ίδιο σθένος που αγωνίστηκαν οι Βυζαντινοί για την υπεράσπιση των τειχών της Κων/λης.

ΡΗΤΟ: "ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ" (Όλοι θα πεθάνουμε με τη θέλησή μας).

"Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".

"Το να σου παραδώσουμε την πόλη, δεν είναι δικαίωμα ούτε δικό μου ούτε άλλου από τους κατοικούντες σε αυτή. Γιατί απόφαση όλων μας είναι να πέσουμε, αμυνόμενοι, με τη θέλησή μας και δεν θα λυπηθούμε τη ζωή μας".

Τα παραπάνω αποτελούν την απάντηση του Αυτοκράτορα Κων/νου ΙΑ΄ Παλαιολόγου στον Μωάμεθ Β΄ που πολιορκούσε την Κων/πολη το 1453, όταν του ζήτησε να παραδώσει την πόλη και να αποχωρήσει σώος.