Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Γνωρίζετε τι σημαίνουν οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ «Πυρά Ανασχέσεως» κι «Άμυνα Μέχρις Εσχάτων»;

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Η εικόνα αυτή, τού συσχετισμού ισχύος μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας, παρουσιάζει σατανικές ομοιότητες με εκείνην τού 1974, λίγο πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας. Ας το γνωρίζουν αυτό οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες μας...Ενα φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Αθήνα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αγκυρας, καθώς δείχνει να ανατρέπει όχι τους αριθμούς στους σχετικούς πίνακες, αλλά τον συσχετισμό ισχύος στο πεδίο δράσης. Με την Ελλάδα να αποκτά το επόμενο διάστημα και με χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2030, «υπεροπλία» σε αέρα και θάλασσα, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές. Η Πολεμική Αεροπορία περνά στα αεροσκάφη 4,5ης και 5ης γενιάς, με την Τουρκία να μένει πίσω αφού δεν θα διαθέτει κανένα μαχητικό αυτού του επιπέδου.
Αυτή η ανατροπή εξηγεί εν πολλοίς και τον εκνευρισμό της Αγκυρας που περιμένει ακόμη «πράσινο φως» από την Ουάσιγκτον για πρόσθετη αγορά και την αναβάθμιση των δικών της F-16. Τα πρώτα οκτώ Rafale είναι ήδη στην Τανάγρα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να έχουν γίνει 18 και την επόμενη χρονιά να φτάσουν τα 24. Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει την αίτηση ενδιαφέροντος στις ΗΠA για τα F-35 και αναμένει εξελίξεις, ενώ σε πρόγραμμα αναβάθμισης είναι και τα F-16, σε Viper.
Την ίδια στιγμή το Πολεμικό Ναυτικό έχει προχωρήσει στην παραγγελία των τριών φρεγατών FDI (Belh@rra), με την παραλαβή τους να αρχίζει πιθανότατα το 2024 και να ολοκληρώνεται το 2025, ενώ παραμένει ενεργή και η επιλογή για την απόκτηση και τέταρτου πλοίου του ίδιου τύπου.
Εχει ήδη ενεργοποιηθεί δε το πρόγραμμα απόκτησης τριών κορβετών με την επιλογή για μία επιπλέον. Γάλλοι και Ιταλοί – σύμφωνα με πληροφορίες – κατέθεσαν τις τελικές τους προτάσεις μέσα στην εβδομάδα με την κινητικότητα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας να είναι αυξημένη και τις αποφάσεις, όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές, να αναμένονται άμεσα και να κρίνονται στις «λεπτομέρειες».
Ο χρόνος παράδοσης και η χρηματοδότηση παίζουν κυρίαρχο ρόλο, ενώ η τελική επιλογή θα είναι πολιτική και θα έχει και διπλωματική διάσταση.
Προς υπογραφή βαδίζουν και τα πυραυλικά συστήματα από το Ισραήλ Spike NLOS, τα οποία αφορούν τον στρατό, την αεροπορία στρατού και το πολεμικό ναυτικό.

ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ ΦΩΤΑΚΗ

======================
Εμείς, επιμένουμε πάντως.
Περάστε από εδώ Κ Α Ι εδώ.
Συνδράμουμε και την υπό διάλυση Ουκρανία. Τρομάρα μας...
Αποστρατιωτικοποιώντας τα νησιά μας... όπως το απαιτούν οι τουρκαλάδες...

«Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»